OBICEIURILE ALIMENTARE ALE ROMÂNILOR

În spațiul public din România se discută tot mai frecvent despre alimentația românilor în legătură cu consecințele pe care aceasta le are asupra sănătății.

Obezitatea este una din problemele majore de sănătate relaționate direct cu alimentația devenind o problema majora de interes pentru comunitatea internațională astfel că 18 Mai a fost declarată Ziua Europeană de Luptă Împotriva Obezității.

În raportul de cercetare atașat găsiți date cu privire la obiceiurile alimentare ale românilor așa cum reies ele dintr-un studiu recent realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES.


Metodologia cercetării:
Volumul eșantionului: 1.160 indivizi de 18 ani și peste
Tipul eșantionului: multi-stratificat, probabilist, reprezentativ la nivel național.
Reprezentativitate: eroare maximă tolerată de ± 2,9%
Perioada anchetei: 14-15 Mai 2013

Mai multe date despre obiceiurile de consum alimentar ale românilor găsiți în raportul de cercetare.