Trei sferturi dintre romani au plans cel putin o data anul trecut

Studiul, realizat recent de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie si care cuprinde toate aceste informatii, ne mai spune si ca 2010 a fostanul petrecerilor in familie ai al distractiei in fata televizorului.

Romanii, ramasi cu tot mai putini bani in buzunar, au renuntat la iesirile in oras, bilete la cinematograf sau mesele scumpe de la restaurant.

In 2010 romanii fie nu au avut de unde, fie n-au vrut sa dea banii pe distractie. Asa se explica de ce aproape 80% dintre cei intervievati spun ca nu au reusit sa mearga la vreun spectacol. La cinematograf au ajuns si mai putini: doar 9%. In plus, pentru mai mult de jumatate dintre romani, si mersul la restaurant a fost un lux.

Asadar, distractia s-a mutat acasa. 90% dintre cei luati in calcul de studiu spun ca si-au vizitat prietenii sau rudele, iar 60% au organizat petreceri in familie.

Aproape toti s-au relaxat privind la televizor, jumatate ascultand muzica, iar 30% s-au jucat la calculator.

Cine a iesit, totusi, din casa a facut sport, dar tot fara bani.

70% dintre romani declara cu mana pe inima ca au plans cel putin o data in 2010. Macar o data si de bucurie, daca ne gandim ca aproape 60% dintre ei au cununat si botezat. In final, 56% au gasit totusi puterea sa uite de greutati si au mai si cantat pe la aceste petreceri.

Datele sunt cuprinse intr-un studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie in luna decembrie pe un esantion de 1.436 de persoane cu o marja de eroare de 2,7%.