Mai mult de jumatate dintre tinerii romani vor sa lucreze in strainatate!

2010 a fost anul in care teama pierderii serviciului a fost mai mare decat frica de boala sau reducerea veniturilor. Pe piata fortei de munca, 2011 vine cu speranta si exista din nou tentatia muncii in strainatate.

Niciun ban de la banca, nici de la familie sau prieteni si, in niciun caz, de la camatari. Asa au gandit peste 90% dintre romani. Criza i-a determinat pe cei mai multi dintre noi sa amane eventualele investitii si sa evite imprumutarea banilor.

Cea mai mare teama a romanilor in 2010, an de recesiune, a fost legata de bani. Sa nu care cumva sa se inglodeze in datorii, potrivit unui studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie.

Mai mult de jumatate dintre tineri se vad lucrand peste granite, iar dintre acestia cei mai multi sunt barbati. Daca ar fi sa aruncam o privire pe regiuni, observam ca ardelenii sunt cei mai tentati de un job peste mari si tari.

Observam si ca 80% dintre romi isi doresc sa plece din Romania, iar maghiarii par si ei hotarati in proportie de peste 60% sa castige bani in alta parte. In plus, procentul romanilor care vor sa lucreze in strainatate este si el mai mare decat anul trecut.

Datele sunt cuprinse intr-un studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie in luna decembrie, pe un esantion de 1.287 de persoane, cu o marja de eroare de 2,7%.

http://stirileprotv.ro/stiri/social/mai-mult-de-jumatate-dintre-tinerii-romani-vor-sa-lucreze-in-strainatate.html