Vacanțe 2011 – Comportamente și obiceiuri

Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES a realizat un studiu cu privire la comportamentele și obiceiurile românilor asociate vacanțelor.

Dincolo de statisticile tour-operatorilor și a instituțiilor responsabile în domeniul turismului, studiul a avut ca obiectiv principal identificarea comportamentelor românilor cu privire la vacanțe, cu accent pe vacanțele estivale. Studiul a vizat identificarea destinațiilor de vacanță preferate, dar și a celor dezirabile, a duratei concediilor pe care le au românii, dar și a bugetului pe care ei îl alocă pentru vacanța de vară. În plus, studiul evaluează dinamicile comportamentale cu privire la vacanțele estivale înregistrate în raport cu cercetarea similară realizată în iulie 2010 de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES.

Studiul ”Vacanțe 2011 – Comportamente și obiceiuri” arată că, după câțiva ani de criză financiară, românii își reduc aspirațiile în ceea ce privesc vacanțele lor: ar prefera să meargă mai degrabă în România decât în străinătate, scade numărul celor care pleacă în vacanță cu avionul, scade interesul pentru destinații din țări Vest Europene, dar crește pentru litoralul grecesc sau bulgăresc.

Mai multe detalii găsiți în raportul de cercetare și analiza datelor.