Percepții asupra sistemului medical românesc și asupra asigurărilor private de sănătate

Institutul Român pentru Evaluare și Strategie - IRES a prezentat o analiză a percepțiilor populației cu privire la sistemul medical românesc și legate de sistemul privat de asigurări de sănătate la seminarul ”Sistemul de asigurări de sănătate în colaps! Asigurările private de sănătate, o alternativă?” desfășurat, marți, la Cluj.

Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca și Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES și a reprezentat un demers la nivel local de a identifica soluţii pentru  ieşirea din criză a sistemului sanitar din România și pentru analizarea alternativei asigurărilor private de sănătate și a parteneriatului de resurse  public-privat.

 

Printre invitații la eveniment s-au numărat Prof. Univ. Dr.Vasile Puscaş, dr. Laszlo Attila, Viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, dr. Theodor Alexandrescu, director general al Alico Asigurari, dr. Dorina Duma, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Cluj, dr. Emilia Groza, Președintele Casei Județene pentru Asigurări de Sănătate Cluj, Conf. Dr. Dorin Farcău, Prorectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca, medici manageri spitale şi clinici, reprezentanţi ai Colegiului Medicilor Cluj,  asiguratori și  furnizori servicii  medicale private.